logo

Kismama-szövetkezet Gyes-kiegészítés
Kisgyermekekkel Otthon Lévők Szövetkezete

Miért jó a kisgyermekes munkavállalóknak a kismama-szövetkezet?

  • A bruttó bérből csak 15% személyi jövedelemadót kell levonni. Minden 100 Ft bruttó bérből nettó 85 Ft-ot megkap a munkavállaló. Semmilyen egyéb levonás nincs!
  • Bármennyit kereshet, nem veszíti el a GYED-et, GYES-t! A kismama-szövetkezeten keresztül végzett munka nem minősül munkaviszonynak.
  • Gyermekgondozási díjban (GYED), vagy gyermekgondozást segítő ellátásban (GYES) részesülők (kismamák, vagy kispapák) dolgozhatnak kedvezményes adózással a kismama-szövetkezeten keresztül.
  • A szövetkezeti munkavégzés semmilyen módon nem befolyásolja a gyermekszülés előtti munkaviszonyát. Korábbi munkaviszonya, (ahonnan gyermekgondozás céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadságra ment) folyamatosan fennáll. Gyermeke 3 éves kora után korábbi normál munkaviszonyába vissza tud menni, még akkor is, ha a kismama-szövetkezet tagjaként is ugyanazon a munkahelyen, és ugyanabban a munkakörben dolgozott. A kismama-szövetkezettel kötött jogviszonya teljesen független, a gyermekgondozás miatt szünetelő munkaviszonyától.
  • Amennyiben kisgyermekesként jelenleg is van munkája, a kedvezményes adózású konstrukció arra is alkalmazható! Keressen minket, szívesen megismertetjük munkaadójával, hogyan alkalmazható a kedvezményes konstrukció az Ön munkaviszonyára, hogy Ön több pénzt vihessen haza, miközben ennek kifizetése munkáltatójának kevesebbe kerül.
  • Segítünk munkalehetőséget találni Önnek! Ha Ön kisgyermekesként dolgozni szeretne, de még nincs munkahelye, akkor segítünk megtalálni az Ön elképzeléseinek legmegfelelőbb munkahelyet.
KALKULÁTOR
Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy mennyivel többet kaphat kézhez bruttó fizetéséből, ha a szövetkezetünkön keresztül dolgozik.
Az Ön havi bruttó bére: Ft
Normál munkaviszony
mellett
Kismama-szövetkezet
tagjaként
Személyi jövedelemadó 15% -- Ft 15% -- Ft
TB járulék 18.5% -- Ft 0% -- Ft
Összes levonás 33.5% -- Ft 15% -- Ft
Az Ön havi nettó bére -- Ft -- Ft
Az Ön havi nyeresége -- Ft
Az Ön éves nyeresége -- Ft