logo

Kismama-szövetkezet Gyes-kiegészítés
Kisgyermekekkel Otthon Lévők Szövetkezete

Miért jó a munkáltatónak a kismama-szövetkezet?

  • A kifizetett bruttó bért nem terheli semmilyen közteher! Kismama-szövetkezet tagjának foglalkoztatása esetén a bruttó bér után nem kell közterheket fizetni. Sem a 15,5%-os szociális hozzájárulási adót, sem a 1,5%-os szakképzési hozzájárulást nem kell megfizetni.
  • Amennyiben jelenleg is van kisgyermekes munkavállaló (kismama, vagy kispapa) a cégében, a kedvezményes adózású konstrukció rájuk is alkalmazható! Keressen minket, szívesen bemutatjuk Önnek, és kisgyermekes dolgozóinak, hogyan alkalmazható a kedvezményes konstrukció az Ön cégénél, hogy kisgyermekes alkalmazottai több pénzt vihessenek haza, miközben ennek kifizetése az Ön cégének kevesebbe kerül.
  • Kevesebb adminisztráció! A munkavállalókkal kapcsolatos adminisztratív feladatokat a kismama-szövetkezet intézi (bérszámfejtés, hiányzás, beléptetés, kiléptetés).
  • Rugalmas foglalkoztatás! A kismama-szövetkezeten keresztül foglalkoztatott munkavállaló nem kerül a cég állományába, így a jogviszony megszüntetésével kapcsolatos procedúrától is mentesül a cég. A munkavállaló nem terheli a cég létszámkeretét. A munkája ellenértékeként kifizetett díjazás, a cégnél nem bérköltségként jelenik meg, hanem igénybevett szolgáltatás költsége (nem terheli a bérkeretet).
  • A munkáltatónak csak a ténylegesen ledolgozott munkaórákat kell kifizetnie!
KALKULÁTOR
Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy mennyivel kevesebbe kerül Önnek ugyanannyi bruttó bér kifizetése, ha nyugdíjas szövetkezeti tagot alkalmaz.
Az Ön havi bruttó bére: Ft
Normál munkaviszony
mellett
Kismama-szövetkezet
tagjaként
Szociális hozzájárulási adó 15.5% -- Ft 0% -- Ft
Szakképzési hozzájárulás 1.5% -- Ft 0% -- Ft
Összes munkáltatói kötelezettség 17% -- Ft 0% -- Ft
Az Ön havi nyeresége -- Ft
Az Ön éves nyeresége -- Ft